JPKD Toplica kupila kamion vredan 11 miliona dinara

JPKD Toplica kupila kamion vredan 11 miliona dinara

JPKD “Toplica“ Kuršumlija je kupila novo vozilo, kamion Daf sa nadogradnjom za probijanje kanalizacije. Vrednost novonabavljenog vozila je 11.014.272,00 dinara.

Vozilo je bilo neophodno za održavanje i normalno funkcionisanje kanalizacione mreže. Kapacitet cisterne je 5m3 vode a maksimalan pritisak na mlaznicama 170 bara što je dovoljno za probijanje i ispiranje cevi širine Φ 600 mm.

Do sada je te poslove obavljala vozilo staro preko 30 godina koje nije moglo da se registruje i kao takvo bilo velika inspiracija za slikanje i prijavljivanje raznih dušebrižnika, a sve sa ciljem sabotiranja svega što normalno finkcioniše.

Ovo je inače 9. novonabavljeno vozilo komunalnog preduzeća u poslednjih 6 godina a njihova ukupna vrednost iznosti 66.916.251,80 ili 80.299.502,16 sa PDV-om.

Nabavljena su 5 specijalna vozila za vršenje komunalnih usluga i to 2 smećara, autočistilica, pogrebno vozilo i sada probijalac.

Pored specijalnih, nabavljena su i vozila za vršenje građevinskih radova od kojih komunalno preduzeće ostvaruje velike prihode a to su 2 rovokopača, traktor i kamion troosovinac, koji sem za građevinske poslove služe i za poslove zimskog održavanja.

Raniji vozni park su činila vozila prosečne starosti 30 i više godina koja su većinom bila neregistrovana i tehnički neispravna.

Neka od tih vozila smo uspeli da remontujemo, sredimo i osposobimo za ponovnu upotrebu za šta je takođe izdvojeno dosta sredstva.

Svakako ćemo nastaviti sa unapređenjem i osavremenjivanjem voznog parka pa je za ovu godinu predviđena i nabavka jednog putarca za prevoz radnika i alata u hitnim intervencijama kao i jednog terenskog vozila.

Najvažnije je ipak da ćemo u ovoj godini raditi pripremu i asfaltiranje celog platoa voznog parka, sem jednog dela gde imamo u planu izradu nadstrešnice za vozila i deponovanje građevinskog materijala, razne opreme i priključnih mašina

Podeli na mrežama
Facebook
Twitter
LinkedIn
VAŽNI LINKOVI
ISPRAVNOST PIJAĆE VODE

Voda koju isporučuje JKPD “Toplica” je hemijski i mikrobiološki ispravna.

KONTAKT