Izgradnja komunalne infrastrukture-vodovodne mreže u prigradskom naselju Baćoglava

Izgradnja komunalne infrastrukture-vodovodne mreže u prigradskom naselju Baćoglava

JPKD „Toplica“ je po prijavi radova krenula sa izvođenjem radova na izgradnji komunalne infrastrukture-vodovodne mreže u prigradskom naselju Baćoglava duž opštinskog puta broj I-8 u opštini Kuršumlija. Projekat obuhvata izgradnju primarnog cevovoda od polietilenskih cevi prečnika DN 90 mm , u ukupnoj dužini od 872 m. Takođe će se izgraditi i sekundarni cevovod od polietilena prečnika DN 63 mm, u ukupnoj dužini od 516 m. Nakon izvođenja primarnog i sekundarnog cevovoda pristupiće se i izgradnji grupnih priključaka korisnicima stambenih objekata u ukupnoj dužini od oko 260 m.

Pored gore navedenih radova neophodno je izgraditi još jednu podstanicu (buster stanicu ) za uvećanje pritiska za koju se trenutno pribavlja tehnička dokumentacija i bez koje se ne može obezbediti normalno vodosnabdevanje druge visinske zone .

Opština Kuršumlija je za ovu vrstu radova izdvojila investiciju u iznosu od 19.531.916,40 dinara .Sa radovima se krenulo 23.05.2022. godine a predviđeni rok za završetak istih je 12.08.2022. godine . Realizacijom ovog projekta rešiće se dugogodišnji problem vodosnabdevanja prigradskog naselja Baćoglava pijaćom vodom.

Podeli na mrežama
Facebook
Twitter
LinkedIn
VAŽNI LINKOVI
ISPRAVNOST PIJAĆE VODE

Voda koju isporučuje JKPD “Toplica” je hemijski i mikrobiološki ispravna.

KONTAKT